Vietnamese kipsaté

Je kent ze wel, de kipsaté met pindasaus uit de frituur. Voorverpakt met een kleffe saus, is niet aan mij besteed. Deze versie is lekker sappig en je weet wat je er in gedaan hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets, plat geklopt met een vleeshamer
  • 1 koffielepel koriander
  • 6 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en geraspt
  • 4 eetlepels olie
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 2 koffielepels kurkuma
  • 4 koffielepels ketjap manis
  • 1 koffielepel oestersaus
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de kip in platte repen. 
  • Maak de marinade: meng alle ingrediënten tot een pittige massa. 
  • Laat de kip een nachtje marineren.
  • Rijg de kip op satéstokjes.
  • Grill de kipsateetjes in een hete pan.
TIP:

Als je houten satéstokjes gebruikt, week ze dan 2u in water, zodat ze niet verbranden in de pan.
Serveer met pindasaus.
Je kan ook kippenbouten marineren en deze bakken ipv saté's te maken.

Pindasaus:

Meng 100 gr pindakaas met 1 teentje geperste look, 1 klein blikje (165 ml) kokosmelk, 30 gr bruine suiker, 30 ml mayonaise, 30 ml sojasaus en 15 ml citroensap. Serveer de saus warm.










Reacties