Kippannetje

Foto Cathy Van de Moortele
Niets makkelijker dan eenpansgerechten. Zorg dat je de dag voordien extra aardappelen kookt, dan spaar je al wat werk uit voor je aan dit gerecht begint. Als je aardappelen wilt bakken, gebruik je ook best aardappelen die daags voordien gekookt zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr spercieboontjes, schoongemaakt en gaar gekookt
  • 600 gr gekookte aardappelen, in blokjes gesneden
  • vetstof
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 100 gr champignons, in plakjes gesneden
  • vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de boontjes in drie.
  • Verhit wat vetstof in een grote pan.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout en bak de blokjes bruin aan alle kanten.
  • Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  • Bak de aardappelblokjes met het spek en voeg de uisnippertjes toe.
  • Laat ook de paprika en boontjes meegaren.
  • Strooi de tomaatjes en de champignons over het gerecht en warm nog even goed door.
  • Schep de kip door de groentjes, werk af met verse peterselie en serveer.
TIP:

Op dit eenpansgerecht kan je eindeloos variëren. Open je koelkast en kijk welke groenten je hebt.

Reacties