Kippannetje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr spercieboontjes, schoongemaakt en gaar gekookt
- 600 gr gekookte aardappelen, in blokjes gesneden
- vetstof
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- peper en zout
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 100 gr champignons, in plakjes gesneden
- vers gesnipperde peterselie
- Snij de boontjes in drie.
- Verhit wat vetstof in een grote pan.
- Kruid de kipfilets met peper en zout en bak de blokjes bruin aan alle kanten.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm.
- Bak de aardappelblokjes met het spek en voeg de uisnippertjes toe.
- Laat ook de paprika en boontjes meegaren.
- Strooi de tomaatjes en de champignons over het gerecht en warm nog even goed door.
- Schep de kip door de groentjes, werk af met verse peterselie en serveer.
Op dit eenpansgerecht kan je eindeloos variëren. Open je koelkast en kijk welke groenten je hebt.
Reacties