Banaan in een jasje
Een heel eenvoudig maar smakelijk dessertje. Oorspronkelijk uit de Filippijnen, maar met ingrediënten die ook hier makkelijk te vinden zijn.
Wat hebben we nodig:
Laat de suiker weg en bestrooi de banaan met stukjes donkere chocolade.
Lust je geen banaan? Rasp dan enkele zure appels. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met suiker. Laat ze 20 min uitlekken in een vergiet en vul hier de loempiavellen mee op.
Je kan de rolletjes 4u voor het serveren klaarmaken. Dek ze losjes af met plastic folie, zodat ze niet uitdrogen.
Heel lekker met dulce de leche erbij als dipsaus.
Dulce de leche
Zet een grote pot op het vuur en vul hem voor de helft met kokend water.
Hang in deze pot een tweede kom die je vult met de inhoud van een blik gecondenseerde, gesuikerde melk.
Laat de melk 1u zachtjes koken tot je een bruine karamelachtige massa bekomt.
Wat hebben we nodig:
- banaan
- loempiavellen
- kristalsuiker
- Leg een loempiavelletje voor je.
- Snij de bananen horizontaal doormidden en snij ze dan net iets kleiner dan het loempiavelletje.
- Leg op elk loempiavelletje een stukje banaan en bestrooi met wat suiker.
- Maak de randje van het loempiavelletje nat met wat water en vouw eerst de zijkanten over de banaan. Rol het pakketje dan verder op en kleef dicht met nog wat water of losgeklopt ei.
- Frituur de pakketjes tot ze goudbruin zien.
- Bestuif met poedersuiker en dien meteen op.
Laat de suiker weg en bestrooi de banaan met stukjes donkere chocolade.
Lust je geen banaan? Rasp dan enkele zure appels. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met suiker. Laat ze 20 min uitlekken in een vergiet en vul hier de loempiavellen mee op.
Je kan de rolletjes 4u voor het serveren klaarmaken. Dek ze losjes af met plastic folie, zodat ze niet uitdrogen.
Heel lekker met dulce de leche erbij als dipsaus.
Dulce de leche
Zet een grote pot op het vuur en vul hem voor de helft met kokend water.
Hang in deze pot een tweede kom die je vult met de inhoud van een blik gecondenseerde, gesuikerde melk.
Laat de melk 1u zachtjes koken tot je een bruine karamelachtige massa bekomt.
Reacties