Chocolade fudge
Een heel tof cadeautje: pak enkele stukjes fudge in, in doorzichtige mica zakjes. Knoop de zakjes dicht met gekleurde raffia en hang er een persoonlijk kaartje aan.
Wat hebben we nodig:
TIP:
Deze fudge kan je in de diepvries bewaren. De chocolade zal niet bevriezen en zo heb je altijd een lekker chocoladehapje bij de hand. Even laten ontdooien en klaar!
Vervang de pistachenoten door geroosterde amandels of pinda's, walnoten, pecannoten,..
Wat hebben we nodig:
- 350 gr BLOC chocolade, in stukken gebroken
- 30 gr planta
- 1 blik gecondenseerde, gesuikerde melk (Nestlé)
- 150 gr pistachenoten, grof gehakt
- Doe de chocolade met de planta en de melk in een hittebestendige kom. Verwarm het geheel in de microgolf op lage kracht.
- Roer de massa door en zorg dat de chocolade gesmolten is. Laat de chocolade niet te lang verhitten, zodat ze niet verbrandt.
- Roer de noten door de chocolade.
- Stort het mengsel in een vierkante silicone vorm en laat alles even afkoelen.
- Strijk het mengsel glad met een paletmesje.
- Maak met een mes lijntjes waar je later de fudge wilt snijden.
- Laat de fudge helemaal afkoelen in de koelkast.
- Draai de vorm om op je werkblad.
- Snij de fudge in blokjes.
TIP:
Deze fudge kan je in de diepvries bewaren. De chocolade zal niet bevriezen en zo heb je altijd een lekker chocoladehapje bij de hand. Even laten ontdooien en klaar!
Vervang de pistachenoten door geroosterde amandels of pinda's, walnoten, pecannoten,..
Reacties