Aubergine ravioli met walnoot

Geen alledaags recept, maar zoals je hier wel gewend bent: ik hou niet van alledaagse recepten... In de herfstkoude thuis komen van een deugddoende wandeling met de hondjes en dan genieten van dit heerlijke gerecht? Life is good...

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 300 gr De Cecco pastabloem "00" en 3 eieren
  • 1 grote aubergine, in blokjes gesneden
  • verse thijm
  • 100 gr Taleggio kaas, in blokjes gesneden
  • 50 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 ei
  • vers gehakte peterselie 
  • peper en zout
  • 125 gr boter
  • 2 eetlepels balsamico
  • een handvol gehakte walnoten
  • vers gehakte peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze 20 min staan in een vergiet.
  • Spoel de aubergineblokjes af en laat ze uitlekken.
  • Verhit wat vetstof in een pan en bak de aubergine bruin met de thijm.
  • Laat de groente volledig afkoelen en mix ze dan met de twee soorten kaas, het ei en verse peterselie.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Rol de pasta uit tot lange vellen. Verdeel de vulling over een vel pastadeeg en leg er een tweede vel bovenop. Snij de ravioli met vormpjes uit.
  • Leg de ravioli's op een met bloem bestoven werkvlak of bakblik en dek ze af met een keukenhanddoek.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Kook de ravioli's gaar.
  • Smelt de boter in een grote braadpan.
  • Voeg de uitgelekte ravioli's toe aan de boter, samen met de azijn en de noten.
  • Bestrooi het gerecht met peterselie, kruid nogmaals met peper en zout en serveer.
TIP:

Gebruik wat losgeklopt ei of water om je pastadeeg te bevochtigen voor je ze tot ravioli's toevouwt. Zo ben je zeker dat ze niet opengaan tijdens het koken.
Duw met je vingers rond de vulling voor je de ravioli's toevouwt, zodat er geen lucht meer in zit. Lucht zorgt er namelijk voor dat de ravioli's openbarsten tijdens het koken.
Taleggio is een roodkorstkaas, met een hele zachte smaak. Hij smelt makkelijk tijdens het koken. Vind je deze kaas niet? Kies dan port salut of bijvoorbeeld camembert.
Zoek eens naar witte balsamico azijn. Je gerecht verkleurt niet en het is nog iets zoeter van smaak. De ravioli's hebben absoluut balsamico en de noten nodig om het tot een mooi geheel te maken.




Reacties