Loempia met kip

Als je loempia's wilt maken, heb je loempiavellen nodig. Dat zijn geen rijstpapier vellen. Loempiavellen vind je in de diepvries. Dek resterende velletjes goed af, zodat ze niet uitdrogen.

Wat hebben we nodig:
  • 20 loempiavellen, ontdooid
  • olie
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne julienne gesneden
  • 1 prei, in fijne julienne gesneden
  • 4 pijpajuintjes, in fijne julienne gesneden
  • 1 handvol sojascheuten
  • restjes kip, in fijne stukjes getrokken
  • peper en zout
  • 2 eieren, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in de wok.
  • Wok de groentjes tot ze beetgaar zijn. Voeg op het laatste de sojascheuten toe en meng ze onder de andere groentjes.
  • Laat de groenten afkoelen en meng met de kip.
  • Kruid met peper en zout.
  • Pel voorzichtig een vel van het pakket en leg het voor je, met een punt naar je toe.
  • Verdeel het loempiavel visueel in 3 horizontale delen. 
  • Leg een strook vulling op het onderste deel.
  • Maak de randjes nat met ei.
  • Vouw de onderste punt over de vulling en rol de loempia 1x op.
  • Vouw de zijkanten over de vulling.
  • Rol verder op tot een strak pakketje.
  • Kleef de loempia goed dicht met ei.
  • Frituur de loempia's per twee goudbruin en serveer ze met een dipsausje.
TIP:

Je kan de kip ook vervangen door gebraden eend, gebakken varkensvlees, stukjes ham of krab. Of gewoon vegetarisch uiteraard!
Voeg wat fijngesneden witte kool en plakjes gember toe, voor een Thaïse toets.


Reacties