Soesjes aardappel/kaas

Een niet alledaagse bereiding van aardappel met kaas. Misschien wat gedurfder, maar zeker niet zo moeilijk dat het niet haalbaar is. De gekookte aardappelen worden gemengd met een soezendeeg en geraspte kaas en nadien gefrituurd.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr aardappelen, geschild en gewassen
  • 100 ml water
  • 50 gr boter
  • snuifje zout
  • 75 gr bloem
  • 1 ei
  • 60 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelstukken gaar in gezouten water. Giet ze af en duw ze door een roerzeef of pureeknijper.
  • Bereid het soezendeeg: Breng het water aan de kook en voeg de boter en het zout toe.
  • Stort de bloem in 1x over de boter en meng goed dooreen met een houten lepel. 
  • Roer het ei door het beslag. Blijf roeren tot het ei volledig opgenomen is.
  • Roer de kaas erdoor.
  • Meng dit beslag met de aardappelpuree en de peterselie.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Maak bolletjes van het deeg en bak ze krokant in frituurvet van 180°C.
TIP:

Vervang de peterselie door gesnipperde bieslook.
Maak quenelles van het deeg met twee soeplepels ipv bolletjes.



Reacties