Romige saus

Deze saus past uitstekend bij kip, kalfsvlees, Zweedse balletjes,.. Je kan ze nog verder verrijken met reepjes ham, vers gesnipperde bieslook of schijfjes champignons.

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr bloem
  • 750 ml zelfgetrokken vleesbouillon
  • 100 ml room 
  • 1 eierdooier
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt de vetstof in een steelpan.
  • Voeg de bloem in 1x toe en klop goed met een houten lepel.
  • Laat de bloem even "bakken" om de bloemsmaak weg te krijgen.
  • Overgiet met de bouillon en klop de saus met een garde mooi glad.
  • Laat de saus goed doorwarmen.
  • Meng de room met de eierdooier en het citroensap.
  • Neem de saus van het vuur, voeg het roommengsel toe en klop de saus glad.
  • Kruid met peper en zout en verse nootmuskaat.
TIP:

Laat de saus niet meer doorkoken, eens de room toegevoegd is.

Reacties