Romige saus
Deze saus past uitstekend bij kip, kalfsvlees, Zweedse balletjes,.. Je kan ze nog verder verrijken met reepjes ham, vers gesnipperde bieslook of schijfjes champignons.
Wat hebben we nodig:
Laat de saus niet meer doorkoken, eens de room toegevoegd is.
Wat hebben we nodig:
- 50 gr vetstof
- 50 gr bloem
- 750 ml zelfgetrokken vleesbouillon
- 100 ml room
- 1 eierdooier
- scheutje citroensap
- peper en zout
- nootmuskaat
- Smelt de vetstof in een steelpan.
- Voeg de bloem in 1x toe en klop goed met een houten lepel.
- Laat de bloem even "bakken" om de bloemsmaak weg te krijgen.
- Overgiet met de bouillon en klop de saus met een garde mooi glad.
- Laat de saus goed doorwarmen.
- Meng de room met de eierdooier en het citroensap.
- Neem de saus van het vuur, voeg het roommengsel toe en klop de saus glad.
- Kruid met peper en zout en verse nootmuskaat.
Laat de saus niet meer doorkoken, eens de room toegevoegd is.
Reacties