Huevos rotos
Gerechten hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn om lekker te zijn. Dit gerechtje is easy en je hebt geen dure ingrediënten nodig. Eenvoudige kost en met een stuk krokant stokbrood erbij alvast niet af te slaan.
Wat hebben we nodig:
In Amerika wordt dit gerecht vaak geserveerd als ontbijt, maar als lunch of laatavondmaaltijd is het net zo lekker. Glaasje rode wijn erbij en het is feest.
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels olie
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 chorizo, in blokjes gesneden
- 3 teentjes look, gepeld en in plakjes gesneden
- 2 eieren
- 3 sneetjes Serrano ham, in stukken getrokken
- Verhit de olie in de pan. Bak de aardappelblokjes mee tot ze lichtjes gebruind en gaar zijn.
- Schep de aardappelblokjes op een bord en zet de pan weer op het vuur.
- Bak de chorizoblokjes bruin en schep ze bij de aardappelen.
- Bak de plakjes look tot ze lichtbruin zijn en doe ze dan bij de aardappel.
- Bak twee spiegeleieren in de pan.
- Verdeel het aardappel/chorizomengsel over twee borden.
- Strooi de lookplakjes over het gerecht, leg op elk bord een spiegelei en werk af met de plakjes Serrano ham.
In Amerika wordt dit gerecht vaak geserveerd als ontbijt, maar als lunch of laatavondmaaltijd is het net zo lekker. Glaasje rode wijn erbij en het is feest.
Reacties