Rijsttaart
Foto Naima Baracca |
Wat hebben we nodig:
- 1 vel bladerdeeg, uitgerold
- 2 dozen Boss rijst met vanillesmaak
- 85 gr kristalsuiker
- 75 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Laat het bladerdeeg 10 min rusten uit de koelkast voor je het uitrolt.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de bakvorm. Kies de vorm niet te groot.
- Meng de rijst met de suiker, de bloem en de dooiers.
- Klop de eiwitten op en spatel ze door de rest van het beslag.
- Schep de vulling in de taartvorm.
- Bak de taart 20 - 25 min of tot ze goudbruin is.
Je kan natuurlijk ook kleine rijsttaartjes maken. Baktijd 15- 20 min.
Voeg het merg van een vanillestokje toe aan het beslag.
Je kan het bladerdeeg vervangen door kruimeldeeg, of het deeg gewoon weglaten.
Reacties