Cheesecake met gebakken appeltjes

We hebben tijdens onze bezoekjes aan Florida al meerdere malen een bezoekje willen brengen aan de Cheesecake Factory. Het is daar echter altijd zo druk, dat we er nog nooit in geslaagd zijn, een stukje cheesecake te proeven. Dan maken we die toch gewoon zelf?

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr bloemsuiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 300 gr patisseriebloem
  • 1 ei
  • 25 gr boter
  • 4 eiwitten
  • 80 gr kristalsuiker
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 80 gr kristalsuiker
  • 250 gr philadelphia light natuur
  • 250 gr platte kaas
  • 4 eierdooiers
  • 60 gr patisseriebloem
  • 6 appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • 50 gr bloemsuiker
  • snuifje kaneel
  • nootje boter
  • scheut calvados
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur
  • extra bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst het deeg: kneed de bloemsuiker kort door de boter, bloem en ei. Vorm een bal van het deeg, plat die af en wikkel het deeg in plastic folie. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast.
  • Vet de bodem van de springvorm in met de 25 gr boter. 
  • Rol het deeg uit. Duw de springvorm op het deeg en snij zo de bodem uit. Rol nu de zijkant van de vorm over het deeg, waardoor je een lange reep bekomt en bekleed hiermee de zijkant van de taartvorm.
  • Verwarm de oven voor op 130°C.
  • Klop de eiwitten luchtig met 80 gr suiker. 
  • Mix 80 gr suiker met de philadelphia, platte kaas, eierdooiers, gesmolten boter en de bloem. 
  • Spatel het opgeklopte eiwit door de kaasmengeling en stort alles in de voorbereide taartvorm.
  • Bak de cheesecake 60 min.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 140°C en laat de taart er nog 30 min in staan, zodat ze lichtjes kleurt.
  • Snij de appels in partjes.
  • Bak de appeltjes aan in een pan. Bestrooi ze met de bloemsuiker en kaneel.
  • Voeg een nootje boter toe en laat de appeltjes even bakken.
  • Blus af met de calvados en laat het vocht verdampen.
  • Roer de confituur door de appeltjes om ze mooi te laten glimmen. Laat de appeltjes afkoelen.
  • Verwijder de springvorm voorzichtig en zet de cheesecake op een taartstandaard. 
  • Schik de appelpartjes op de taart, werk af met bloemsuiker en dien op.
TIP:

Je kan de appeltjes ook vervangen door rood fruit of mandarijntjes of wat je zelf lekker vindt.

Reacties