Koekjestaart
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 140 gr boerenboter, ongezouten en op kamertemperatuur
- 280 gr bloemsuiker, gezeefd
- 1 eetlepel melk
- 1 eetlepel vanille extract
- 100 ml melk of sterke koffie (afgekoeld)
- 2 pakjes petit beurre koekjes
- hagelslag of chocolade schilfers
- Klop de boter romig in de Kenwood met de draadklopper.
- Voeg de bloemsuiker in deeltjes toe.
- Giet de melk en de vanille bij de boterroom en klop verder op tot een mooi homogeen mengsel.
- Zet een bakje met melk of koffie klaar. Neem een vierkante doos of een bord waar je 12 koekjes als bodem kan opleggen.
- Doop de eerste laag koekjes niet in melk of koffie.
- Besmeer de eerste laag met een dun laagje boterroom. Gebruik hiervoor een paletmesje.
- Doop telkens één koekje in de melk (koffie) en maak weer een laag van 12 koekjes.
- Ga zo door tot alle koekjes op zijn en eindig met de rest van de boterroom.
- Bestrooi de taart met hagelslag of chocolade schilfers en zet ze in de koelkast om op te stijven.
Je kan de boterroom ook vervangen door (koud geworden) vanillepudding.
Maak individuele taartjes door telkens torentjes te maken van 1 koekje, boterroom, koekje, boterroom,..
Als je nog voldoende boterroom over hebt, kan je ook de zijkanten van de taart besmeren.
Het kan gebeuren dat de boterroom schift. Blijf verder kloppen, het komt wel weer goed.
Laat je niet verleiden tot nep-petit beurrekes. Ga voor de echte.
Reacties
Die hazelnootschuimpjes klinken heerlijk!
Klop 3 eiwitten goed stijf, voeg 150 gram suiker toe en 150 gram geraspte hazelnoten. Maak met 2 lepels hoopjes op een ingevette bakplaat en bak 20-25 minuten op 150 graden C.
Zal dit zeer binnenkort es maken..