Zondagse tomatensoep

Deze fluweelzachte soep kan niemand weerstaan. De eenvoud zelf en supersnel klaar. Maak maar meteen een grote lading en vries ze in.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 3 kleine uien, gepeld en gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 brikverpakking passata van tomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 brikje room
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Fruit de uien glazig in de hete vetstof.
  • Voeg de tomaten en de passata toe en overgiet met de bouillon.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze garen.
  • Giet de soep in de blender en mix ze fluweelzacht.
  • Zet de soep nog eens op het vuur, laat ze nog 1x doorkoken en blender ze opnieuw.
  • Voeg de room toe, kruid met peper en zout, blender een laatste keer en dien op.
TIP:

Gebruik als het kan verse kippenbouillon. Heb je die niet, gebruik dan bouillonblokjes.
Versier de soep met reepjes verse basilicum of gesnipperde peterselie.
Verrijk je soep met een goeie scheut sherry of Noilly Prat. Lekker!

Reacties