Macaroni all'amatriciana
![]() |
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr gerookt spek, in blokjes gesneden
- 60 ml olie
- 2 teentjes look, gepeld en fijngehakt
- 4 tomaten, ontveld en ontpit, in fijne brunoise gesneden
- chilivlokken naar smaak
- 3 blaadjes basilicum, in fijne reepjes gesneden
- peper en zout
- macaroni
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- Fruit de blokjes spek aan in de olie en laat ze zachtjes bakken.
- Voeg de look toe aan het spek en laat even meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes, chili en basilicum toe.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de macaroni al dente.
- Serveer met de saus en de kaas.
Vervang de chilivlokken door tabasco of sambal oelek, om wat pit in de saus te brengen.
Reacties