Macaroni all'amatriciana

Foto Lana Joos
Een hele boterham om uit te spreken: macaroni all'amatriciana! De ingrediënentlijst is echter niet zo groot en het gerecht is snel klaar. Dit pastagerecht zit boordevol smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr gerookt spek, in blokjes gesneden
  • 60 ml olie
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngehakt
  • 4 tomaten, ontveld en ontpit, in fijne brunoise gesneden
  • chilivlokken naar smaak
  • 3 blaadjes basilicum, in fijne reepjes gesneden
  • peper en zout
  • macaroni
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Fruit de blokjes spek aan in de olie en laat ze zachtjes bakken.
  • Voeg de look toe aan het spek en laat even meebakken.
  • Voeg de tomatenblokjes, chili en basilicum toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Kook de macaroni al dente. 
  • Serveer met de saus en de kaas.
TIP:

Vervang de chilivlokken door tabasco of sambal oelek, om wat pit in de saus te brengen.

Reacties