Romige kip met tagliatelli

Foto Cathy Van de Moortele
Om onze Italiaanse uitwisselingsstudente te verwelkomen, kozen we voor dit Italiaanse gerecht.

Wat hebben we nodig:
  • tagliatelli
  • 4 kipfilets, in fijne reepjes gesneden
  • 10 gr kipkruiden of Cajun kruiden
  • 55 gr vetstof
  • 2 groene paprika's, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 8 champignons, in plakjes gesneden
  • 2 pijpajuintjes, gesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en fijn gesnipperd
  • 500 ml (light) room
  • verse basilicum, in reepjes gesneden
  • citroenpeper
  • snuifje zout
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • vers gesnipperde bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de kip.
  • Verhit de vetstof en bak de kipreepjes bruin.
  • Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
  • Voeg de paprikablokjes, champignons, pijpajuintjes en look toe aan de pan en fruit ze even aan, zodat ze garen.
  • Roer de room door de groentjes en kruid met basilicum, citroenpeper en zout. 
  • Voeg de kip weer toe en meng alles mooi onder elkaar.
  • Strooi een handvol Parmezaanse kaas over het gerecht en laat de saus nog even indikken.
  • Kook de tagliatelli gaar en serveer met de kip en de saus.
  • Overstrooi het gerecht met de bieslook.
TIP:

Je kan de tagliatelli apart serveren of al mengen met de saus en het gevogelte.
Hou je niet van paprika's? Kies dan voor broccoli.

Reacties