Romige kip met tagliatelli
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- tagliatelli
- 4 kipfilets, in fijne reepjes gesneden
- 10 gr kipkruiden of Cajun kruiden
- 55 gr vetstof
- 2 groene paprika's, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 8 champignons, in plakjes gesneden
- 2 pijpajuintjes, gesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en fijn gesnipperd
- 500 ml (light) room
- verse basilicum, in reepjes gesneden
- citroenpeper
- snuifje zout
- Parmezaanse kaas, geraspt
- vers gesnipperde bieslook
- Kruid de kip.
- Verhit de vetstof en bak de kipreepjes bruin.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
- Voeg de paprikablokjes, champignons, pijpajuintjes en look toe aan de pan en fruit ze even aan, zodat ze garen.
- Roer de room door de groentjes en kruid met basilicum, citroenpeper en zout.
- Voeg de kip weer toe en meng alles mooi onder elkaar.
- Strooi een handvol Parmezaanse kaas over het gerecht en laat de saus nog even indikken.
- Kook de tagliatelli gaar en serveer met de kip en de saus.
- Overstrooi het gerecht met de bieslook.
Je kan de tagliatelli apart serveren of al mengen met de saus en het gevogelte.
Hou je niet van paprika's? Kies dan voor broccoli.
Reacties