Wilde rijst met pompoenblokjes
Een ovenschotel in de koude wintermaanden smaakt heerlijk. Deze schotel bevat wilde rijst en geroosterde pompoen, in combinatie met zoete, gecaramelliseerde rode uien. Geniet!
Wat hebben we nodig:
Deze schotel maak je best niet op voorhand klaar, in tegenstelling tot andere ovenschotels.
Mijn recept werd gepubliceerd in het tweede Diabetesmagazine van Bond Moyson - uitgave september 2012.
![]() |
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr pompoen, in blokjes gesneden
- olie
- zout
- 6 rode uien, geschild en gehalveerd
- 100 gr wilde rijst, gekookt
- 60 ml olie
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- 25 gr honing
- 2 eetlepels warm water
- peterselie, fijngesnipperd
- 40 gr zonnebloempitten, getoast
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schep wat olie door de blokjes pompoen, zodat ze met een dun laagje vetstof bedekt zijn.
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat. Bestrooi ze met wat zout.
- Doe hetzelfde met de rode uien en leg ze ook op de bakplaat.
- Bak beide groenten 45 min of tot ze gaar zijn.
- Maak de dressing: mix de olie met het citroensap, zout, honing en warm water. Voeg 3/4 van de peterselie toe en meng alles tot een homogene dressing.
- Meng de rijst met de pompoen, uien en dressing.
- Garneer met de rest van de peterselie en de zonnebloempitten.
Deze schotel maak je best niet op voorhand klaar, in tegenstelling tot andere ovenschotels.
Mijn recept werd gepubliceerd in het tweede Diabetesmagazine van Bond Moyson - uitgave september 2012.
Reacties