Pompoensoep

Wat kan er nu saaier zijn dan pompoensoep? Ik ben niet echt een soepeter. Een zachte, fluweelachtige soep kan me echter wel bekoren. Deze soep is niet zo gewoon. Er zitten een paar leuke toetsen in, die het boeiend maken.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 600 gr pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 700 ml groentenbouillon
  • 200 ml room
  • een stukje gember, geschild en geperst
  • peper en zout
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • het sap van 1 limoen
  • het merg van 1 vanillestok
Hoe gaan we te werk:
  • Stoof de pompoen aan in de vetstof.
  • Blus met de bouillon en laat de pompoen gaar koken.
  • Voeg de room, gember, kruiden en look toe.
  • Blender de soep.
  • Kruid af met peper en zout en voeg het limoensap toe, samen met het vanillemerg.
  • Serveer de soep in de uitgeholde pompoen.
TIP:

Je kan de oranje pompoen ook vervangen door butternut pompoen. Butternut pompoen ziet er uit als een grote peer en is licht beige van kleur.

Reacties