Angiulotti de pezza

Foto Cathy Van de Moortele
Nauwelijks uit te spreken, deze ravioli's gevuld met vlees, uit Sardinië. Door het toevoegen van saffraan, hebben deze ravioli's een uitgesproken gele kleur. Je kan ze ook vullen met ricotta of pecorino. Zelf pasta maken is zo'n zalige bezigheid. Het blijft me boeien!

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr De Cecco pastabloem "00"
  • snuifje zout
  • 150 ml water
  • 1 doosje saffraan
  • 10 ml olie
  • scheutje olie
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eieren, losgeklopt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst het pastadeeg: meng de bloem met het zout. Los de saffraan op in het water. Voeg het water geleidelijk aan toe.
  • Giet 10 ml olie bij de bloem en meng alles samen tot een samenhangend deeg.
  • Maak een platte schijf van het deeg, rol die in plastic folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Om de vulling te maken, bak je het gehakt rul in een beetje olie. 
  • Meng het gehakt met de kaas en de eieren. 
  • Kruid af met peper, maar wees zuinig met het zout. Parmezaanse kaas is van nature al gezouten.
  • Verdeel het pastadeeg in 4 delen. Neem 1 deel en dek de rest weer af met plastic folie. 
  • Rol het deeg uit tot lange vellen op de fijnste stand. 
  • Leg een vel deeg voor je op je werkblad. 
  • Schep met een koffielepel gelijke hoopjes vulling in het midden van het pastavel.
  • Vouw de onderkant over de vulling en druk het deeg goed aan, zodat er geen lucht meer onder zit.
  • Met een vormpje steek je de ravioli uit. Je hebt eigenlijk maar een halve cirkel die je uitsteekt, omdat je de onderkant van het vel over de vulling hebt gevouwen en zo een natuurlijk randje hebt gemaakt. 
  • Laat de ravioli drogen op een bakblik dat je bestrooid hebt met pastabloem. 
  • Kook de ravioli al dente en serveer ze met gesmolten boter en Parmezaanse kaas of met een pittige tomatensaus.
TIP:

Je kan de ravioli's perfect invriezen voor later gebruik. Ik bestrooi mijn bakblik met pastabloem, leg de ravioli's erop (zorg dat ze elkaar niet raken) en vries ze zo in. Eens bevroren, kan je ze makkelijk vast nemen en in een diepvrieszakje stoppen. Schrijf op het zakje de naam van je ravioli's en eventueel welke saus je er bij kan maken. Op die manier heb je altijd zelfgemaakte ravioli's voor een snelle maaltijd.
Tijdens onze vakantie in Marrakesh, heb ik kleine bouillonblokjes met saffraan gekocht. Deze pasten perfect in dit recept. Ik heb 1 mini blokje gebruikt ipv het doosje saffraan, en dat opgelost in het water.


Reacties