Appel crumble

Eén van de lievelingsdesserts van de oudste dochter. Appel crumble is een traditioneel Brits gerecht. Alhoewel de Britse keuken niet bijzonder is, kan deze crumble onze smaak wel wegdragen.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr boter, ijskoud, in vlokjes
  • 250 gr kristalsuiker
  • 250 gr patisseriebloem
  • 1 kg appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel rietsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de boter met de suiker en de bloem.
  • Snij de appels in blokjes.
  • Doe de appeltjes in een ovenschotel.
  • Meng de kaneel met de rietsuiker en strooi dit mengsel over de appelblokjes.
  • Strooi de crumble over de appeltjes.
  • Bak de crumble 30 min.
TIP:

Je kan de crumble ook in aparte potjes bakken, zodat elke gast meteen zijn eigen portie heeft.
Serveer met een bolletje vanille ijs.

Reacties