Eggs Bénédict

Foto Cathy Van de Moortele
Tijdens onze vakantie in Marrakech, heb ik heerlijk genoten van een ontbijt met Eggs Bénédict. Geserveerd op zelf gebakken Engelse muffins en overgoten met een lekker sausje, smaakt dit gepocheerd eitje heerlijk.

Wat hebben we nodig:
  • 90 ml magere yoghurt
  • een scheutje citroensap
  • 2 eierdooiers
  • mespuntje mosterd
  • snuifje zout
  • snuifje kristalsuiker
  • peper
  • 4 eieren
  • 2 English muffins, doorgesneden en getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de saus au bain marie klaar. Zo zal ze niet aanbakken of schiften. 
  • Meng de yoghurt met het citroensap, de dooiers, mosterd, zout, suiker en peper. 
  • Klop de saus glad au bain marie onder voortdurend kloppen, tot de saus dik genoeg is en aan de achterkant van de lepel blijft kleven.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Breek de eieren en laat ze één voor één in het kokende water glijden. Verminder daarna onmiddellijk de warmte van het vuur. 
  • De eieren zijn klaar als ze bovendrijven.
  • Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat ze "drogen" op een keukenhanddoek.
  • Snij eventuele randjes bij.
  • Leg een gepocheerd ei op een getoaste muffin. Overgiet met de saus.
TIP:

Tussen het broodje en het ei, kan je ook gebakken spek of een plakje gerookte zalm leggen.
Als je geen zin/tijd hebt om zelf English muffins te maken, kan je ze ook kant en klaar kopen in de bakkerij afdeling van Delhaize. Enkel nog toasten en je bent klaar!

Reacties