Tom Yum Soep

Foto Cathy Van de Moortele
Jullie hebben al gemerkt, dat ik nogal hou van de Aziatische keuken. Een bezoekje aan de Aziatische supermarkt is dan ook altijd feest. Zoveel ongekende ingrediënten.. Ik kom altijd thuis met een pakket vol verrassingen en kan dan volop gaan experimenteren. Deze Tom Yum soep is niet het originele recept, maar mijn eigen versie.

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter water
  • 1 koffielepel garnalenpasta
  • enkele plakjes gember, geschild
  • 20 ml vissaus
  • 1 limoen, geperst
  • scheutje vloeibare zoetstof
  • sambal oelek naar smaak
  • 1 portie soba noedels (boekweitnoedels)
  • 15 gr Tom Yum Soup pasta
  • 225 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 12 champignons, gehalveerd
  • 4 pijpajuintjes, diagonaal gesneden
  • vers gesnipperde koriander
Hoe gaan we te werk:
  • Kook het water met de garnalenpasta tot een bouilllon.
  • Voeg de gember, vissaus, het limoensap en de zoetstof toe.
  • Maak de soep wat pittiger met de sambal oelek.
  • Kook de soba noedels gaar in de soep. Laat de noedels uitlekken.
  • Zet een andere pot met 500 ml water op.
  • Roer de Tom Yum Soup pasta door het water en breng aan de kook.
  • Voeg de scampi's en champignons toe. Laat ze even meegaren.
  • Voeg de gare noedels toe.
  • Werk af met pijpajuintjes en koriander.
TIP:

Serveer de soep in een Aziatisch kommetje. In Chinatown in Antwerpen - Sun Wah supermarkt - heb je een grote keuze aan Chinese serviezen.

Reacties