Tom Yum Soep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 liter water
- 1 koffielepel garnalenpasta
- enkele plakjes gember, geschild
- 20 ml vissaus
- 1 limoen, geperst
- scheutje vloeibare zoetstof
- sambal oelek naar smaak
- 1 portie soba noedels (boekweitnoedels)
- 15 gr Tom Yum Soup pasta
- 225 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- 12 champignons, gehalveerd
- 4 pijpajuintjes, diagonaal gesneden
- vers gesnipperde koriander
- Kook het water met de garnalenpasta tot een bouilllon.
- Voeg de gember, vissaus, het limoensap en de zoetstof toe.
- Maak de soep wat pittiger met de sambal oelek.
- Kook de soba noedels gaar in de soep. Laat de noedels uitlekken.
- Zet een andere pot met 500 ml water op.
- Roer de Tom Yum Soup pasta door het water en breng aan de kook.
- Voeg de scampi's en champignons toe. Laat ze even meegaren.
- Voeg de gare noedels toe.
- Werk af met pijpajuintjes en koriander.
Serveer de soep in een Aziatisch kommetje. In Chinatown in Antwerpen - Sun Wah supermarkt - heb je een grote keuze aan Chinese serviezen.
Reacties