Sloppy Joes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr rundergehakt
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 groene paprika, in fijne brunoise gesneden
- lookpoeder
- een mespunt mosterd
- 240 gr ketchup
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- peper en zout
- 1 koffielepel Cajun kruiden
- Verhit een grote pan op het vuur.
- Bak het gehakt rul zonder vetstof, met de ui en de paprika.
- Giet het gehakt in een vergiet en laat het uitlekken.
- Breng het gehakt weer over in de pan.
- Kruid het gehakt met het lookpoeder, de mosterd, ketchup en bruine suiker. Meng alles goed dooreen.
- Verminder het vuur en laat het gehaktmengsel een half uurtje zachtjes sudderen.
- Kruid af met peper en zout en de Cajun kruiden.
Serveer het gehaktmengsel op hamburgerbroodjes of op krokante pistolets.
De Cajun kruiden koop ik bij Delhaize. Deze kruiden gebruik ik vaak in mijn Mexicaanse gerechten ook.
Voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog wordt.
Reacties