Ravioli met ricotta en salie

We gaan nog eens de Italiaanse toer op, met deze kaas gevulde ravioli in een romige saliesaus. Je kan er ook voor kiezen om minder ricotta te gebruiken en de helft bijvoorbeeld te vervangen door philadelphia of zachte geitenkaas. Laat je verbeelding werken.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr De Cecco pastabloem "00"
  • 3 eieren
  • 50 ml droge, witte wijn
  • zout
  • 500 gr ricotta
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 20 gr vetstof
  • 8 salieblaadjes, in reepjes gesneden
  • 100 ml room
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst het pastadeeg: meng de bloem met de eieren, de wijn en het zout tot een homogeen deeg. 
  • Pak het deeg in, in plastic folie en laat het rusten in de koelkast.
  • Voor de vulling meng je de ricotta met de Parmezaanse kaas, het ei, de peterselie.
  • Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
  • Laat de vulling rusten in de koelkast.
  • Rol het pastadeeg uit tot lange vellen.
  • Schep hoopjes vulling op de pasta, dek af met een tweede vel en steek met een vormpje ravioli's uit.
  • Zorg dat de naden goed dicht zijn, zodat de pasta niet opengaat tijdens het koken.
  • Kook de ravioli's in ruim, gezouten water.
  • Maak de saus: Laat de vetstof smelten op een zacht vuurtje. Voeg de reepjes salie toe.
  • Voeg de room toe van zodra de vetstof heet is en laat de saus zo'n 3 min doorkoken.
  • Giet de pasta af, voeg ze toe aan de saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Dien meteen op.
TIP:

Bestrooi het gerecht met wat extra reepjes salie.
Dien op met een gegrild kalfslapje en gestoofde spinazie.
Bak wat spekblokjes uit en voeg ze toe aan de saus.

VARIANT:

Neem gelijke delen ricotta en boschampignons. Bak de champignons even aan met een fijngesnipperd sjalotje en meng dan met de ricotta. Kruid goed af met peper en zout. Lekker met geklaarde boter, waarin je salieblaadjes krokant gebakken hebt.
Je kan de witte wijn ook vervangen door Marsala, als je die in huis hebt.

Reacties