Carrot cake

Ik zou dit dessert uiteraard ook worteltaart kunnen noemen, maar zeg nu zelf: dat klinkt toch niet zo appetijtelijk als carrot cake hè? Superlekker en verrassend. Laat je verleiden tot deze lekkernij.

Wat hebben we nodig:
  • 6 eieren, gesplitst
  • 125 gr kristalsuiker (hoeveelheid is gehalveerd)
  • snuifje zout
  • 300 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloem
  • 250 gr wortelen, geschraapt en fijn geraspt
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Bekleed de bodem van een grote springvorm met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Roer de dooiers met 50 gr suiker en zout tot een schuimige massa.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk aan de rest van de suiker toe. Klop de eiwitten stevig op.
  • Meng het amandelpoeder met de bloem en de geraspte worteltjes.
  • Schep een derde van het opgeklopte eiwit door dit beslag. Schep de rest van het eiwit hierover en strooi het bloemmengsel erover. Schep alles voorzichtig om. 
  • Doe het beslag in de springvorm, strijk het glad en bak de taart af in 60 min.
  • Laat de taart een nachtje afkoelen in de vorm.
  • Stort de taart op een vel bakpapier, met de onderkant naar boven.
  • Bestuif de taart lichtjes met bloemsuiker.
TIP:

Normaal wordt deze carrot cake afgewerkt met glazuur en aan de zijkanten amandelschilfertjes. Zonder deze afwerking is de cake even lekker en je bespaart toch een stuk op koolhydraten door het glazuur weg te laten.

Reacties