Parmigiana di Melanzane

Onze uitwisselingsstudente, Ilaria Landriscina, eet supergraag parmigiana di melanzane. Om haar toch een beetje thuis te laten voelen, was het een goed idee deze ovenschotel voor haar te bereiden.

Wat hebben we nodig:
  • 2 aubergines, geschild en in dunne plakken gesneden
  • grof zout
  • bloem, gekruid met peper en zout
  • 2 eieren 
  • scheutje water
  • olie
  • pizza saus
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes getrokken
  • verse Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi laag per laag met grof zout.
  • Leg een omgekeerd bord op de aubergines en zet daarop een grote kom met water (of iets anders dat zwaar weegt). Laat de aubergines zo 30 min staan, zodat ze hun vocht kunnen afgeven.
  • Spoel de aubergineplakken af onder koud stromend water en wring ze uit.
  • Wentel de aubergine door bloem en daarna door ei.
  • Bak ze aan beide zijden krokant in hete olie.
  • Laat de aubergineplakken uitlekken tussen keukenrol.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Giet een laagje saus in een ovenschotel.
  • Schik een laagje aubergine op de saus. 
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en stukjes mozzarella.
  • Ga zo door tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  • Eindig met een laagje Parmezaanse kaas.
  • Bak de ovenschotel 30 - 45 min of tot hij mooi goudbruin ziet.
TIP:

Serveer met pasta, brood of een groene salade.


Reacties