Panzanella

Foto Cathy Van de Moortele
Wat is er nu eenvoudiger dan een tomaten/brood salade? Tomaten en brood gaan heel goed samen. De korstjes in deze salade, slurpen alle sappen van de tomaten op. Hmhmh... ik krijg er alvast honger van!

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr (wit) oud brood, in blokjes gesneden
  • 3 rijpe tomaten, in brunoise gesneden
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • verse basilicum, in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rode wijnazijn
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 180°C. Leg de broodblokjes in één laag in een ovenschaal en laat ze krokant bakken.
  • Doe de blokjes tomaat in een kom.
  • Meng de tomaat met de sjalotjes en de basilicumreepjes.
  • Maak de salade aan met olie, peper en zout. Zet de salade koel weg.
  • Meng de croûtons onder de tomaten.
  • Besprenkel de salade pas net voor het opdienen met de azijn en schep alles nog eens goed om.
TIP:

Je kan ook blokjes komkommer toevoegen aan de salade.
Vervang de basilicum door peterselie voor een andere smaak.



Reacties