Scampi's op zijn best

In onze diepvries zit altijd een zak scampi's. Ik koop ze altijd met verwijderd darmkanaal, ongepeld. Scampi's zijn snel ontdooid en je kan er alle kanten mee op. Ideaal voor een snel-klaar-maaltijd en gezond!

Wat hebben we nodig:
  • 4 koffielepels olie
  • 2 rode paprika's, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 800 gr groene asperges, in gelijke stukjes gesneden
  • 1 eetlepel citroenzeste
  • snuifje zout
  • 5 tenen look, gepeld en fijngehakt
  • 500 gr scampi's, ontdooid en gepeld
  • 1 kopje bouillon
  • 1 koffielepel maïzena
  • 2 eetlepels citroensap
  • vers gehakte peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de helft van de olie in een grote anti-kleefpan. Fruit de paprikablokjes met de aspergestukjes even aan.
  • Voeg de zeste toe en kruid met zout. Roer af en toe in de pan, tot de groentjes wat zachter worden.
  • Doe de groentjes op een bord en dek ze af, zodat ze warm blijven.
  • Doe de resterende olie in de pan, samen met de look. Voeg de scampi's toe en bak ze kort mee.
  • Meng de bouillon met de maïzena tot een glad papje. Voeg dit papje toe aan de scampi's.
  • Kruid af met zout. Laat de saus wat indikken.
  • Werk af met het citroensap en de peterselie. 
  • Serveer de scampi's naast de groentjes.
TIP:

Met dit basisrecept kan je nog alle kanten uit. Ook broccoli en worteltjes doen het goed in dit gerecht.
Gebruik eens wat citroenpeper om dit gerecht extra pit te geven.
Serveer met een portie quinoa.


Reacties