Krokante koekjes
Wat hebben we nodig:
- 200 gr patisseriebloem
- 50 gr maïzena
- 100 gr bloemsuiker
- 1 eierdooier
- 160 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker
- Meng de bloem met de maïzena en de bloemsuiker.
- Klop de eierdooier door de droge ingrediënten.
- Voeg de boter en de vanillesuiker toe.
- Kneed het deeg heel kort met de handen. Rol het deeg tot een platte schijf en wikkel het in plastic folie. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C, terwijl het deeg even bekomt.
- Rol het deeg uit tot 0.50 cm dikte.
- Steek met een vormpje koekjes uit en leg ze op een niet-ingevette bakplaat.
- Bak de koekjes af in 15 min.
Versier de koekjes met snoepjes voor ze de oven in gaan.
Reacties