Krokante koekjes

Een koekje is snel gebakken. De truc is om het deeg niet te lang te kneden, anders krijg je een taai koekje. De koekjes harden nog uit wanneer ze aan het afkoelen zijn. Laat ze dus zeker niet te bruin worden. Als de onderkanten bruin zijn, mogen de koekjes uit de oven.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr patisseriebloem
  • 50 gr maïzena
  • 100 gr bloemsuiker
  • 1 eierdooier
  • 160 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met de maïzena en de bloemsuiker. 
  • Klop de eierdooier door de droge ingrediënten.
  • Voeg de boter en de vanillesuiker toe.
  • Kneed het deeg heel kort met de handen. Rol het deeg tot een platte schijf en wikkel het in plastic folie. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C, terwijl het deeg even bekomt.
  • Rol het deeg uit tot 0.50 cm dikte. 
  • Steek met een vormpje koekjes uit en leg ze op een niet-ingevette bakplaat.
  • Bak de koekjes af in 15 min.
TIP:

Versier de koekjes met snoepjes voor ze de oven in gaan.

Reacties