Herfstcake

Het is nog altijd zomer, maar deze herfstcake smaakt zelfs nu al.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr patisseriebloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel kaneel
  • een snuifje nootmuskaat
  • een snuifje zout
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 2 appels, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 20 pecannoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels patisseriebloem
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 eetlepels boter, koud, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een kleine ronde springvorm in met boter en zet hem even aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Gebruik hiervoor een garde, zo is de bloem meteen ook gezeefd.
  • Klop de boter los met de kloppers van de handmixer.
  • Voeg suiker en melk toe en klop tot het geheel luchtig is.
  • Klop het ei door het beslag.
  • Voeg de bloem toe en meng alles goed, op een lagere stand.
  • Roer de appelblokjes en de gehakte noten met een houten lepel door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Maak de "streusel"topping: gebruik twee messen om de bloem, suiker, kaneel en boter door elkaar te mengen. 
  • Strooi deze kruimels over de cake voor hij de oven in gaat.
  • Bak de cake 45 min of tot hij gaar is. Laat hem 10 min afkoelen in de vorm en laat hem daarna verder afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Je kan de cake ook warm serveren, met een bolletje ijs.

Reacties