Herfstcake
Het is nog altijd zomer, maar deze herfstcake smaakt zelfs nu al.
Wat hebben we nodig:
Je kan de cake ook warm serveren, met een bolletje ijs.
Wat hebben we nodig:
- 125 gr patisseriebloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 koffielepel kaneel
- een snuifje nootmuskaat
- een snuifje zout
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 75 gr kristalsuiker
- 2 eetlepels melk
- 1 ei
- 2 appels, geschild en in fijne brunoise gesneden
- 20 pecannoten, grof gehakt
- 3 eetlepels patisseriebloem
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 snuifje kaneel
- 2 eetlepels boter, koud, in blokjes gesneden
- Vet een kleine ronde springvorm in met boter en zet hem even aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Gebruik hiervoor een garde, zo is de bloem meteen ook gezeefd.
- Klop de boter los met de kloppers van de handmixer.
- Voeg suiker en melk toe en klop tot het geheel luchtig is.
- Klop het ei door het beslag.
- Voeg de bloem toe en meng alles goed, op een lagere stand.
- Roer de appelblokjes en de gehakte noten met een houten lepel door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm.
- Maak de "streusel"topping: gebruik twee messen om de bloem, suiker, kaneel en boter door elkaar te mengen.
- Strooi deze kruimels over de cake voor hij de oven in gaat.
- Bak de cake 45 min of tot hij gaar is. Laat hem 10 min afkoelen in de vorm en laat hem daarna verder afkoelen op een taartrooster.
Je kan de cake ook warm serveren, met een bolletje ijs.
Reacties