Maakouda

Onlangs deze Marokkaanse aardappelkoekjes geproefd in Marrakech. Ze werden geserveerd als ontbijt, met als topping een gepocheerd eitje. Lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • snuifje zout
  • snuifje peper
  • 1 ei
  • 3 teentjes look, gepeld en geperst
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
  • Stamp de aardappelen.
  • Voeg de koriander en de peterselie toe, samen met het ei en de look en de kruiden.
  • Maak "hamburgers" van het aardappelmengsel.
  • Verhit wat olie in een grote pan.
  • Bak de Maakouda goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer meteen.
TIP:

Je kan de Maakouda ook serveren tussen een broodje.
Hou je van pittig voedsel? Voeg dan wat sambal oelek toe aan het aardappelmengsel.
In het oorspronkelijk recept, wentel je de maakouda nog in ei en daarna in bloem voor je ze bakt.

Reacties