Yoghurt cake uit Italië

Foto Eva Joos
Toen onze uitwisselingsstudente Ilaria Landriscina voorstelde om een dessert te bereiden, waren we heel nieuwsgierig uiteraard. Het recept was supermakkelijk en de cake ongelooflijk mals en lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 220 gr kristalsuiker
  • 200 gr vetstof
  • 5 eieren, gescheiden
  • 220 gr Griekse yoghurt met fruit
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 300 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • bloemsuiker voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de suiker met de olie tot een gebonden geheel.
  • Klop de eierdooiers één voor één onder de suikermassa.
  • Klop de yoghurt bij de eieren.
  • Spatel de bloem, bakpoeder en natriumbicarbonaat door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel die ook door het beslag.
  • Stort het beslag in een grote, rechthoekige ovenschotel, die je ingevet hebt.
  • Bak de cake 45 min op 180°C.
  • Bestuif de cake met de bloemsuiker en laat afkoelen in de vorm.
  • Snij de cake in vierkantjes.
TIP:

Gebruik yoghurt met aardbeien of granny smith appel of gebruik Griekse yoghurt natuur en doe er zelf vers rood fruit bij.
Gebruik eens wat zeste van citroen in dit recept. Past er prima bij!


Reacties