Hartige kalkoencroissant

Ik ben niet meteen een echte croissant fan, maar deze combinatie van croissant, krokant, zoet en hartig is gewoon zalig.

Wat hebben we nodig:
  • twee grote croissants
  • veenbessencompôte
  • 1/2 pink lady appel, in dunne plakjes gesneden
  • restjes gebakken kalkoen
  • dunne plakjes Brie
  • beetje gesmolten boter
Hoe gaan we te werk:
  • Halveer de croissants en besmeer de onderste met veenbessencompôte.
  • Leg plakjes appel op de veenbessen voor knapperigheid en leg daarop stukjes kalkoen.
  • Maak nog een laagje met Brie en dek af met de bovenste helft.
  • Besmeer de croissants aan beide zijden met gesmolten boter en bak ze in je grill, zoals je zou doen met de meer traditionele croque monsieur.
TIP:

Je kan dit broodje uiteraard ook maken met gewoon brood, maar met croissants heb je net dat ietsje extra smaak.
Liever geen vlees? Leg er dan blokjes quorn tussen ipv kalkoen.

Reacties