Kip Marsala

We eten toch regelmatig kip. Het is mager vlees en je kan er alle kanten mee op. Deze Kip Marsala is pittig en past perfect bij een bord verse pasta. Kip Marsala is niet hetzelfde als Tika Masala!

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr bloem
  • peper en zout
  • gedroogde oregano
  • 4 kipfilets, plat geklopt
  • 55 gr margarine
  • 60 ml olie
  • 70 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 120 ml Marsala
  • 60 ml droge witte wijn
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de bloem met peper, zout en oregano.
  • Wentel de kipfilets in de bloem en klop de overtollige bloem af.
  • Smelt de margarine met de olie in een grote pan. 
  • Bak de kip lichtbruin aan beide zijden.
  • Voeg de champignons toe.
  • Overgiet met de Marsala en de wijn. Dek de pan af.
  • Laat de kip 10 min sudderen en draai ze nog één keer om.
TIP:

In plaats van witte wijn kan je ook sherry gebruiken.

Reacties