Zuiderse aardappelblokjes
Ik werk eigenlijk wel graag met rauwe aardappelblokjes. Je kan er alle kanten mee uit. Ideaal om restjes groenten te verwerken en algauw bekom je een kleurrijk en smakelijk geheel.
Wat hebben we nodig:
TIP:
In de supermarkt kan je kruiden kopen speciaal voor gebakken aardappelen. Deze passen prima bij dit eenpansgerecht.
Kies eens voor verse kruiden als bieslook, peterselie, look, thijm, marjolein,..
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 puntpaprika, in fijne brunoise gesneden
- 1 prei, schoongemaakt en fijn gesnipperd
- 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 2 handenvol rucola
- kruiden naar smaak
- Verhit de olie in een grote braadpan (antiaanbak is hier een goede keuze).
- Bak de aardappelblokjes met de paprika, prei en ui. Schep ze steeds om zodat ze langs alle kanten gebakken worden zonder aan te branden.
- Zet het vuur wat zachter en laat verder bakken tot de aardappelblokjes gaar zijn.
- Roer de rucola door de aardappeltjes en kruid af.
TIP:
In de supermarkt kan je kruiden kopen speciaal voor gebakken aardappelen. Deze passen prima bij dit eenpansgerecht.
Kies eens voor verse kruiden als bieslook, peterselie, look, thijm, marjolein,..
Reacties