Smoutebollen
Een echte kermistraktatie, die je evengoed zelf kan klaarmaken. Voor dit recept heb je maar heel weinig ingrediënten nodig.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook rozijntjes toevoegen aan het beslag.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr patisseriebloem
- 500 ml lauw water
- 40 gr verse gist
- 25 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- bloemsuiker
- Doe de bloem in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar het lauwe water in.
- Verkruimel de gist in het water en doe de suiker er bij.
- Meng het beslag en voeg als laatste het zout toe.
- Dek de kom af met een schone handdoek en laat het beslag een uurtje rijzen.
- Verhit een frituurpan tot 180°C.
- Gebruik twee lepels om telkens een hoopje deeg in het hete vet te laten glijden.
- Keer de smoutebollen één keer om en laat ze mooi bruin worden.
- Laat de smoutebollen uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met bloemsuiker en geniet.
Je kan ook rozijntjes toevoegen aan het beslag.
Reacties