Smoutebollen

Een echte kermistraktatie, die je evengoed zelf kan klaarmaken. Voor dit recept heb je maar heel weinig ingrediënten nodig.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr patisseriebloem
  • 500 ml lauw water
  • 40 gr verse gist
  • 25 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloem in een grote kom. 
  • Maak een kuiltje in het midden en giet daar het lauwe water in.
  • Verkruimel de gist in het water en doe de suiker er bij.
  • Meng het beslag en voeg als laatste het zout toe.
  • Dek de kom af met een schone handdoek en laat het beslag een uurtje rijzen.
  • Verhit een frituurpan tot 180°C.
  • Gebruik twee lepels om telkens een hoopje deeg in het hete vet te laten glijden. 
  • Keer de smoutebollen één keer om en laat ze mooi bruin worden.
  • Laat de smoutebollen uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi met bloemsuiker en geniet.
TIP:

Je kan ook rozijntjes toevoegen aan het beslag.

Reacties