Tartaarsaus

Foto Cathy Van de Moortele
Je kent het wel: de dipsausjes bij de BBQ.. makkelijk uit een potje, maar zoveel lekkerder als je ze zelf maakt. Je kan vertrekken van een gekochte mayo, of je maakt die ook zelf. Hier vertrek ik van de dressing van Devos Lemmens. Gewoon omdat wij die altijd in huis hebben en ze minder calorieën bevat dan zelfgemaakte mayonaise.

Wat hebben we nodig:
  • 235 ml mayonaise
  • 4 ingelegde augurkjes, fijn gehakt
  • 1 sjalotje, gepeld en fijn gehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en gehakt
  • 1 hardgekookt ei, gepeld en fijn gehakt
  • peper en zout
  • enkele druppels Worcestershire saus
  • enkele druppels tabasco
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Vermeng alle ingrediënten en kruid naar smaak.
  • Bewaar de tartaarsaus in de koeling, goed afgedekt.
TIP:

Serveer met bijvoorbeeld tempura van scampi, viskroketjes of andere zeevruchten. Ook bij een rauwe groentenschotel is dit een prima dipsaus.

Reacties