Pizza

Pizzadeeg maken is niet zo moeilijk. Je hebt misschien al verse pasta gemaakt? Dan kan je nu diezelfde bloem gebruiken om pizza te maken. De fierheid die je hebt wanneer je je eerste zelfgemaakte pizza op tafel tovert, is geweldig. Gewoon doen! En zet de kinderen maar aan het werk.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr De Cecco pizzabloem "00"
  • 100 ml lauw water
  • 18 gr verse gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel zout
  • 1 snuifje kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Stort de bloem op een houten werkvlak. 
  • Maak een kuiltje in het midden. 
  • Los de gist op in het water en giet het gistpapje in het kuiltje.
  • Sprenkel de olie over het gistpapje.
  • Strooi het zout aan de rand van de bloem en de suiker aan de andere kant.
  • Gebruik je vingers om het deeg te kneden. Ga door tot je een mooi bolletje deeg bekomt.
  • Dek het deeg af met een propere keukenhanddoek en laat het 90 min rijzen op een warme plaats.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Gebruik geen deegrol, maar wel je handen om het balletje deeg om te vormen tot een platte schijf.
  • Beleg de pizza naar keuze. Begin met een laagje pizza saus. Gebruik een pollepel om de saus mooi te verspreiden over de bodem.
  • Bestrooi de saus met blokjes mozzarella en toppings naar keuze (ham, ananas, pepperoni, tomatenblokjes, stukjes tonijn, uiringen, ..).
  • Schuif de pizza in de oven gedurende 15 min. Hoe warmer de oven, hoe beter.
TIP:

Gebruik geen buffelmozzarella voor pizza. Er bestaat speciale mozzarella voor warme bereidingen. Dat is de mozzarella die je zoekt (komt in een balkvormige verpakking).
Maak je bodem niet te dik en zorg dat hij overal gelijkmatig is van dikte.
Om je kaas niet te laten verbranden, leg je die onder de toppings.

Foto Cathy Van de Moortele
Pizza Hawaï: pizzadeeg, tomatensaus, geraspte mozzarella, verse oregano, blokjes ham, blokjes verse ananas en schijfjes kerstomaat




Reacties