Provençaals groentenpannetje

Heerlijk zuiders en ideaal bij ovengebakken kippenbillen of gegrilde vis. Dit groentenpannetje zit boordevol lekkere groenten en smaakt naar nog.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 750 gr kleine aardappeltjes, gewassen en in 4 gesneden
  • 2 uien, gepeld en in grove brunoise gesneden
  • 1 gele paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1 groene paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1 oranje paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1/2 courgette, in grove brunoise gesneden
  • 3 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • verse thijm, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels ketchup
  • 250 ml groentenbouillon
  • peper en zout
  • cayennepeper naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in een braadpan.
  • Bak de aardappelpartjes 5 min aan in de olie.
  • Voeg de uien en paprikasoorten toe en bak ze even mee.
  • Voeg de courgette, look en thijm toe en bak ze even mee.
  • Werk af met tomatenpuree, ketchup en bouillon.
  • Kruid af met peper en zout en cayennepeper. 
  • Zet een deksel op de pan en laat het groentenpannetje zo'n 20 min sudderen of tot de aardappeltjes gaar zijn.
TIP:

Ik gebruik mijn Nicer Dicer om alle groentjes te snijden. Zo hebben alle stukjes dezelfde grootte en zijn ze ook terzelfder tijd gaar.
Je kan ook kippenbouillon gebruiken, maar dan is je gerecht niet langer vegetarisch.
Voeg verse ananasblokjes toe voor een zoetzure variant.

Reacties