Mexicaanse rijst
Een super bijgerecht voor al je Mexicaanse avonden.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook nog maïskorrels toevoegen aan het einde van de gaartijd, voor meer kleur en extra smaak.
Dit gerecht is een prima salade om koud bij de BBQ te eten.
Wat hebben we nodig:
- 15 ml olie
- 185 gr rijst
- 355 ml kippenbouillon
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 groene paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- peper en zout
- snuifje gemalen komijn
- vers gehakte koriander
- 1 teentje look, gepeld en gehalveerd
- Fruit de rijst glazig in de hete olie.
- Giet de kippenbouillon bij de rijst en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de ui, paprika, pepertje en gehakte tomaat toe.
- Kruid af met peper en zout, koriander en look.
- Dek de pan af en laat de rijst zachtjes garen.
Je kan ook nog maïskorrels toevoegen aan het einde van de gaartijd, voor meer kleur en extra smaak.
Dit gerecht is een prima salade om koud bij de BBQ te eten.
Reacties