Diablo's

Een tiental jaren terug, kocht ik in Canterbury, Engeland, dit gietijzeren toestelletje. Geschikt om diablo's mee te maken. Je kan het een beetje vergelijken met croque monsieurs, maar diablo's kunnen veel meer vulling bevatten. Een favoriet hier is gerookte zalm met kruidenkaas. Maar ook kip curry met hardgekookt ei, kipfilet met mozzarella, banaan met choco of een dikke kaas/hamsaus is prima om een diablo mee te vullen.

Wat heb je nodig:
  • dikke sneden wit brood, ontkorst
  • vulling naar keuze
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer de boterhammetjes aan één zijde met boter.
  • Leg een sneetje brood op één zijde van de Diablo, met de besmeerde kant naar onder. 
  • Beleg met de vulling en dek af met een tweede sneetje brood, beboterde kant naar boven.
  • Sluit het toestel en bak de Diablo's op het gasfornuis. 
  • Draai het toestel om en bak de tweede kant.
  • Klaar!
TIP:

Maak de Diablo's op voorhand klaar en bak ze op het moment zelf af.
Je kan ook kruimeldeeg of filodeeg (3 velletjes per kant) gebruiken ipv brood. Gebruik dan een zoete vulling zoals kersenvulling of appelmoes.





Reacties