Tiramisu

Foto Cathy Van de Moortele
Behoeft niet veel uitleg, behalve dat iedereen het kent en we het ook allemaal lekker vinden.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eieren
  • 75 gr kristalsuiker
  • 40 ml amaretto
  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml koffie
  • 200 gr boudoirs
  • 2 eetlepels pure cacao
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de dooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.
  • Voeg de helft van de amaretto toe en roer de mascarpone eronder.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de mascarpone.
  • Meng de rest van de amaretto met de koffie.
  • Dompel de boudoirs in de koffie en schik ze in een schaal, met het suikerlaagje naar beneden.
  • Doe de masarpone in een spuitzak en spuit een laag op de koekjes.
  • Beleg opnieuw met in koffie gedrenkte lange vingers.
  • Ga zo door tot alle ingrediënten op gebruikt zijn. 
  • Spuit mascarpone als eindlaag.
  • Laat de tiramisu opstijven in de koelkast (reken daar minstens 2u voor).
  • Bestuif met cacao.
TIP:

Je kan de boudoirs ook vervangen door hotelcake.
In dit recept kan je de suiker makkelijk vervangen door zoetstof, omdat er geen bakken aan te pas komt.
Door de Amaretto te gebruiken in zowel de mascarpone als in de koffie, smaakt elke hap even lekker.
Je kan ook een half recept maken, maar waarom zou je dat doen?



Reacties