Kersen cobbler
Het is de periode van de kersen. Het vraagt wat tijd om de kersen te ontpitten natuurlijk, maar na het eten van dit heerlijke dessert, ben je dat allang vergeten.
Wat hebben we nodig:
Serveer deze cobbler met een bolletje vers vanille ijs en een toefje slagroom.
Wat hebben we nodig:
- 115 gram planta
- 125 gr patisseriebloem
- 100 gr kristalsuiker (hoeveelheid is gehalveerd)
- 3 gr bakpoeder
- 235 ml melk
- 300 gr ontpitte kersen
- 75 gr kristalsuiker (hoeveelheid is gehalveerd)
- 10 gr patisseriebloem
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter in de oven in een ovenschotel en haal de vorm weer uit de oven van zodra de boter lopend is.
- Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder.
- Mix de melk door de droge ingrediënten.
- Giet het beslag in de ovenvorm. Niet roeren!
- Bestrooi de kersen met de suiker en de bloem.
- Verdeel de kersen over het beslag.
- Bak de cobbler 50 - 60 min of tot de bovenkant mooi bruin is.
Serveer deze cobbler met een bolletje vers vanille ijs en een toefje slagroom.
Reacties