Aardappelrösti met oesterzwammen
Wekelijks worden hier oesterzwammen en andere champignons gekocht. Daar ik niet veel vlees eet, gebruik ik graag oesterzwammen in mijn recepten. Deze aardappelrösti combineren prima met champignons.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook gewone champignons gebruiken.
Serveer met een groene salade van veldsla, rucola, jonge spinazie, zurkel en waterkers.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg aardappelen, geschild, gewassen en fijn geraspt
- 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 250 gr oesterzwammen, in reepjes gesneden
- 100 gr ontvette ham, in reepjes gesneden
- vetstof
- peper en zout
- marjolein, thijm en rozemarijn
- Bak de oesterzwammen aan met de ham en de ui, op een gematigd vuur.
- Voeg de geraspte aardappelen toe, kruid het geheel en schep regelmatig om.
- Zet het vuur niet te hoog, zodat de rösti kan garen en krokant worden.
Je kan ook gewone champignons gebruiken.
Serveer met een groene salade van veldsla, rucola, jonge spinazie, zurkel en waterkers.
Reacties