Hartige Italiaanse soep
Prima als maaltijdsoep. Je hoeft er geen brood meer bij te eten, omdat er al aardappelblokjes en witte bonen in zitten.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook nog geschaafde witte kool toevoegen als je dat lekker vindt.
Wat hebben we nodig:
- 500 ml kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes, met sap
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
- 1 steel bleekselder, in halve maantjes gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngehakt
- verse peterselie, fijngehakt
- snuif Italiaanse kruiden
- snuif lookpoeder
- peper
- 1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- restjes gekookte kip of hamblokjes
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de tomaten, aardappel, wortel, selder, ui, peterselie toe.
- Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en lookpoeder.
- Verminder het vuur, dek de kookpot af en laat de groentjes garen.
- Roer de bonen door de soep, met de kip/ham.
- Laat de soep nog even doorwarmen.
Je kan ook nog geschaafde witte kool toevoegen als je dat lekker vindt.
Reacties