Currysaus
Uiteraard is het handig om currysaus te maken, vertrekkend van een pakje poeder en daar melk bij te doen. Je eigen currysaus maken duurt eigenlijk niet zo lang, maar ze is zo lekker!
Wat hebben we nodig:
Vervang de room door kokosmelk voor een exotische tint.
Gebruik meer of minder kerriepoeder, naargelang je smaak en het soort kerriepoeder dat je gebruikt.
Voeg eventueel wat kurkuma bij voor extra kleur (er verandert niets aan de smaak).
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 3 sjalotjes, gepeld en heel fijn gesnipperd
- 1 appel, geschild en van het klokhuis ontdaan, in fijne brunoise gesneden
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 300 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- Verhit de olie in een steelpannetje.
- Stoof de sjalotjes aan.
- Laat de appelblokjes even meefruiten.
- Strooi het kerriepoeder over de appeltjes en roer goed door.
- Overgiet met de bouillon en de room en laat de saus zo'n 20 min opstaan, zodat ze kan inkoken.
- Roer regelmatig, zodat de saus niet aanbakt.
- Lekker met rijst en kip!
Vervang de room door kokosmelk voor een exotische tint.
Gebruik meer of minder kerriepoeder, naargelang je smaak en het soort kerriepoeder dat je gebruikt.
Voeg eventueel wat kurkuma bij voor extra kleur (er verandert niets aan de smaak).
Reacties