Meringue

Als je crème brulée maakt, heb je enkel de eierdooiers nodig. De eiwitten kan je invriezen of je kan er meteen meringues van maken. Lekker om zo te knabbelen of verkruimeld in een dessert.

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr eiwit (2 eiwitten)
  • snuifje zout
  • 130 gr kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 110°C. 
  • Beleg een bakblik met bakpapier of een silicone mat.
  • Neem een vetvrije kom. 
  • Doe de eiwitten in de kom en klop ze los.
  • Voeg het snuifje zout toe en klop het eiwit op tot sneeuw.
  • Voeg de suiker geleidelijk aan toe en klop telkens tot de suiker opgelost is. 
  • Je bekomt een glanzende meringue.
  • Breng de meringue over in een spuitzak.
  • Spuit mooie vormen op je bakmat en bak de lekkernijen 1-2 u in de lauwwarme oven.
  • De onderkant van de meringues moeten in dit stadium al "droog" zijn. Zo niet, moet je ze nog even langer laten bakken, afhankelijk van de grootte.
  • Zet de oven uit en laat de deur op een kier staan. Laat de meringues zo afkoelen.
TIP:

Je kan de meringues kleuren door een beetje voedingskleurstof toe te voegen aan je beslag.
Zorg dat je kom vetvrij is. Bestrijk de binnenkant met een halve citroen.
Ik gebruik graag de Speedy Chef van Tupperware. Het eiwit is zo opgeklopt en het toestel is heel compact en makkelijk in gebruik.

Reacties