Dubbele chocolade koekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 115 gr vetstof
- 110 gr lichtbruine suiker
- 50 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gr pure cacao
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- snuifje zout
- 1/4 koffielepel natriumbicarbonaat
- 2 eieren
- 140 gr patisseriebloem
- 250 gr chocolate chips
- Klop de vetstof met de drie soorten suiker, de cacao, het bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat.
- Klop de eieren één voor één door het beslag.
- Mix de bloem door het beslag en spatel tenslotte de chocolade druppels door de rest.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak kleine hoopjes beslag met 2 koffielepeltjes en leg ze op een niet-ingevette bakplaat.
- Bak de koekjes 8 - 10 min of tot de randjes stevig zijn. Laat de koekjes 10 min afkoelen op de bakplaat en breng ze dan pas over op een taartrooster om helemaal af te koelen.
- Gebruik telkens een koude bakplaat om nieuwe koekjes in de oven te schuiven, anders zal het beslag uitlopen en worden de koekjes te groot en te plat.
Vervang de chocolate chips door gehakte noten
Je kan de hoeveelheid suiker uiteraard halveren. Het is moeilijker om zoetstof te gebruiken in dit recept, omdat de koekjes toch in omvang moeten toenemen.
Reacties