Penne met pesto en groene asperges
Ik kijk altijd uit naar het aspergeseizoen. Witte of groene: ik lust ze allebei en je kan er alle kanten mee uit. Waarom eens geen pastagerecht met asperges? Deze keer kies ik voor groene asperges, voor het kleurcontrast en het feit dat dit een snel-klaar-gerecht is. Groene asperges hoef je namelijk niet te schillen.
Wat hebben we nodig:
Vervang de scampi's eens door kleine bolletjes mozzarella, voor een vegetarische versie. Voeg ze toe na het mengen van de pasta met de pesto.
Vervang de dennepitjes in de pesto door evenveel witte amandelen of pistache noten.
Serveer met een glaasje droge, witte wijn.
Wat hebben we nodig:
- pasta (penne, linguine, spaghetti, ..)
- 1 bakje groene asperges
- pesto
- 500 gr scampi's, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
- peper en zout
- olie
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water
- Snij de puntjes van de asperges en leg ze apart. De steeltjes snij je in kleine rondjes.
- Kook de steeltjes in bouillon en voeg na enkele minuten de puntjes toe, zodat ze gelijktijdig gaar zijn.
- Droog de scampi's af met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
- Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de scampi's krokant aan beide zijden.
- Laat de pasta uitlekken.
- Meng de pasta met de pesto (hoeveelheid naar smaak) en de asperges. Hou een paar puntjes apart voor de garnering.
- Meng ook de scampi's onder de pasta en werk af met de achtergebleven aspergepuntjes en een blaadje basilicum.
Vervang de scampi's eens door kleine bolletjes mozzarella, voor een vegetarische versie. Voeg ze toe na het mengen van de pasta met de pesto.
Vervang de dennepitjes in de pesto door evenveel witte amandelen of pistache noten.
Serveer met een glaasje droge, witte wijn.
Reacties