Steak panini

Ik heb dit warme broodje voor het eerst gegeten in Boston. Superlekker, sappig vlees en een welkome afwisseling op onze belegde broodjes. Je kan uiteraard ook stokbrood gebruiken als je geen panini broodjes vindt. Ik heb de panini's gehaald bij Carrefour.

Wat hebben we nodig:
  • 1 entre-côte
  • vleesmarinade
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • peper en zout
  • 1 panini broodje
  • mosterd
  • een handvol rucola
  • kruidenboter
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het vlees in een plastic zakje en gebruik een vleeshamer om de steak platter te maken.
  • Laat de entre-côte een half uurtje marineren in de koelkast.
  • Verhit de vetstof en stoof de uien met de mosterdzaadjes. Kruid met peper en zout.
  • Snij het broodje doormidden en warm het even op in de grill.
  • Besmeer de onderste helft met mosterd en beleg met rucola.
  • Grill de steak tot je de gewenste gaartijd bekomen hebt. Laat het vlees even rusten en snij het dan in plakken.
  • Leg de plakken vlees dakpansgewijs op de rucola. 
  • Verdeel de gebakken uien over het vlees en werk af met plakjes kruidenboter.
  • Leg het bovenste deel van het broodje erop en serveer.

TIP:

Maak zelf je marinade.
Je kan de kruidenboter ook vervangen door plakjes kaas.

Reacties