Appelmoes

Blikken en bokalen kunnen soms handig zijn, voor wie niet veel tijd heeft om te koken. Maar appelmoes uit een bokaal vind ik echt niet kunnen. Zelfgemaakte appelmoes is zo snel klaar en zit boordevol smaak. Dat moet je gewoon zelf maken.

Wat hebben we nodig:
  • 4 appels, geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden
  • 180 ml water
  • snuifje kaneel
  • zoetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de appelstukjes met het water en de kaneel in een kookpot. 
  • Dek af en laat de appeltjes garen op een medium vuurtje. Reken hier een kwartiertje voor.
  • Mix de appelmoes fijn in de blender als je van mousseline houdt. Anders prak je de appeltjes met een aardappelstamper.
  • Gebruik zoetstof als de appelmoes niet zoet genoeg is voor jouw tand. Hier hoef je echt geen suiker te gebruiken.
TIP:

Hou je niet van kaneel? Geef dan eens een andere toets aan je appelmoes door er vanille of een scheutje citroensap aan toe te voegen.

Reacties